begin kurkdroog page.php

Deze website bestaat dankzij uw evaluaties. Mail ons uw bevindingen als u een wijn drinkt uit de supermarkt.
Voor specifieke vragen of mededelingen kan u altijd mailen naar het Kurkdroog-team.
Wie mailt, trakteren we op een wijnproeverij tegen vriendenprijs.
Kurkdroog organiseert regelmatig wijnproeverijen, die hun naam, ‘Kurkdroog’,  alle oneer aandoen. Iedereen kan eraan deelnemen tegen een prijs van 25 €.
Maar wie de 3 maanden voorafgaand aan een proeverij minstens 5 evaluaties doorstuurde, wordt uitgenodigd tegen een vriendenprijs van 5 €.

email *(verplicht)

naam v/d wijn *

herkomst v/d wijn *

oogstjaar *

prijs *

waardering *
%

uw mening *:

 

Hoe evalueren?
Ook al bent u in het dagelijkse leven misschien niet zo gul met cijfers, toch raden wij u aan onderstaande aanwijzingen te volgen bij wijze van conventie. Het zal u ook helpen om ‘bewuster’ te proeven:

-70%

Deze wijn heeft duidelijk een gebrek. Stinkende neus, of te zuur terwijl er nauwelijks een spoor van fruit te bespeuren valt. Sommigen zullen hem misschien goed genoeg vinden voor de spaghetti, maar jij koopt hem alvast nooit meer.

70 – 74%

De eerste indruk is positief. Aangename neus. Of fruitige smaak. Maar bij een tweede glas ben je minder overtuigd. De wijn wordt anoniem, gaat wat vervelen, blijkt op ‘t einde (afdronk) toch wat te zuur. Maar niet slecht als weekwijntje.

75 – 79%

Goede wijn. Aangename neus, genoeg fruit, wat lengte zonder te veel zuur of bitter. Ja, deze wijn zal je misschien nog kopen… als de prijs meevalt.

80 – 84%

Dit is de moeite. Een ontdekking. Een mooie neus, met veel fruit of body of heel evenwichtig en elegant met alle elementen (fruit, tannines, zuren) mooi in balans. En belangrijk: je verlangt naar een tweede glas.

85 – 89%

Dit is een feestwijn. Dit is echt WOW. Zo’n wijn zet je niet aan iedereen voor. Je hunkert naar een tweede, derde glas. Dit is ook een wijn met voldoende potentie om enkele jaren te bewaren.

90% en meer

Topwijn. Het walhalla. Je wist niet dat wijn zo lekker kon zijn. Je begrijpt dat je er wat meer geld aan uitgeeft want dit is spektakel in een glas. Fruitig, vol, complex, en bij de tweede, derde teug ontdek je al nieuwe aroma’s. Een wijn om te koesteren en eventueel te bewaren voor een mooi moment.
Natuurlijk bent u vrij om er ook uw commentaar bij te voegen: wat u ziet, wat u ruikt, wat u proeft, hoe de afdronk is…

 

end kurkdroog page.php