
Finesse en diepte. Zuiver en precies op de druif. Een van de beste pinot blancs die we tot dusver dronken. (13,50%)
end kurkdroog content-wijn-list.php
begin kurkdroog archive.php
begin kurkdroog content-wijn-list.php
begin kurkdroog content-wijn-list.php
Sommigen beweren dat Spanje helemaal geen witte wijn kan maken, anderen halen de Verdejo uit Rueda aan als bewijs dat het wel kan. En wat dan te denken over de Godello uit Bierzo en valdeorras? En over de Albariño van Rias Baixas. Op een dag liet Pedro Ballesteros MW ons een reeks Treixadura’s proeven uit Galicië. Dat sloeg alles. Deze druif heeft het potentieel om alle critici de mond te snoeren (na hem gevuld te hebben met genoemde drank). Fris en fruitig maar met een voor Spanje onverwachte energie. Galicië (in casu Ribeiro D.O.) is natuurlijk niet zomaar een Spaanse provincie: het is de meest groene provincie met vaak een goede hoogteligging en maritieme invloeden.
end kurkdroog content-wijn-list.php
begin kurkdroog content-wijn-list.php
Fijne minerale sauvignon-neus die na schudden hints van citrus en kruisbes opwekt. Nog mooier wordt het op de tong want de wijn groeit in het glas. Met zijn stevige structuur en krachtige finale kan deze wijn alle visgerechten aan, van oesters tot lottewangetjes. (13%)
end kurkdroog content-wijn-list.php
begin kurkdroog content-wijn-list.php
begin kurkdroog content-wijn-list.php
Als je ‘Côtes de Provence’ ziet staan op een fles aarzel je of het toch geen rosé is, maar dat is het niet in dit geval. Het is een verrassend complete witte wijn met een fruitige aanzet een fijn gestoffeerd middenpalet en een aangenaam pepertje zonder bitter in de afdronk. Onder hetzelfde label vindt u ook een rosé die minder geslaagd is: iets te veel bitters in de afdronk.
end kurkdroog content-wijn-list.php
begin kurkdroog content-wijn-list.php
Aroma’s van witte bloemen, perzik en appel. Levendige aanzet met een spannend fruitpalet en een pepertje in de erg aangename afdronk. Crowdpleaser van het bovenste schap en van een Belgische wijnbouwer (van Joris van Almenkerk met name, met roots in Oostduinkerke). (13,5%)
end kurkdroog content-wijn-list.php
begin kurkdroog content-wijn-list.php
begin kurkdroog content-wijn-list.php
Voltreffer vanaf het eerste contact: toetsen van buxus, citrus, witte aalbes en na walsen ook wat appel en ananas. Smakelijk op de tong met een halfvette textuur en een afdronk met zuiverende zuren. Appellatie vlak naast Sancerre. Samengevat: feestwijn. (13% als.)
end kurkdroog content-wijn-list.php
begin kurkdroog content-wijn-list.php
begin kurkdroog content-wijn-list.php
begin kurkdroog content-wijn-list.php
Ingetigen sauvignon die groeit in het glas en heel wat structuur heeft. Kan zowel bij zeevruchten als wit vlees. (13% alc.)
end kurkdroog content-wijn-list.php
begin kurkdroog content-wijn-list.php
begin kurkdroog content-wijn-list.php
Moderne en gul smakende sauvignon. Barst van geur- en smaakaroma’s, fris fruit, citrus maar ook roze pompelmoes en zelfs wat perzik in de neus. Evenwichtig en goed geknoopt in de mond, materie, fris zuur en klein bittertje. Werd slecht 0,70 euro duurder in 5 jaar tijd. (13%)
end kurkdroog content-wijn-list.php
begin kurkdroog content-wijn-list.php
Lekker volle en harmonieuze wijn. Verrassende toasty neus met onderliggende minerale tonen. Na walsen impressies van perzik en groene ananas. Op de tong evenwichtig, met fijne retro van wit steenfruit en een aangename kruidige toets. Bij gesausde vis en uitgelezen kazen. MOMENTEEL UIT VOORRAAD.
end kurkdroog content-wijn-list.php
begin kurkdroog content-wijn-list.php
Roero Arneis zie je niet veel in België. De witte druif, de Arneis uit het Noord-Italiaanse Piemonte, heeft de naam wat oxidatief te zijn (je kan de ijn niet lang bewaren) omdat ze een relatief lage zuurtegraad heeft. Maar omdat de interesse groot is wordt de wijn nu slimmer ‘opgevoed’, namelijk door bewust de malolactische gisting te blokkeren zodat er geen biologische zuurafbouw plaatsvindt. Dit is een geslaagd voorbeeld met fijne hints van perzik en rijpe pompelmoes.
end kurkdroog content-wijn-list.php
begin kurkdroog content-wijn-list.php
Albariño uit de Languedoc, van een experimentele wijngaard van wijnbouwer Claude Vialade van amper 0,55 ha groot. De wijn is fruitig, spannend en mooi in balans. Alleen het zilte van de Atlantische Oceaan missen we in het plaatje. Maar: experiment meer dan geslaagd. (12,5%)
end kurkdroog content-wijn-list.php
begin kurkdroog content-wijn-list.php
begin kurkdroog content-wijn-list.php
begin kurkdroog content-wijn-list.php
begin kurkdroog content-wijn-list.php
Evenwichtige neus met eerder minerale en florale toetsen dan primair fruit. Expressief en pittig op de tong met een verrassend volumineus fruitpalet maar ook een zilte kruidigheid in de finale. We denken aan een koude aspergeschotel. NIET VOORRADIG
end kurkdroog content-wijn-list.php
end kurkdroog archive.php