Vrij rond met een vleugje patisserie (toast, brioche) maar ook fijne zuren in de finale die zorgen voor frisheid.
end kurkdroog content-wijn-list.php
begin kurkdroog archive.php
begin kurkdroog content-wijn-list.php
Vrij rond met een vleugje patisserie (toast, brioche) maar ook fijne zuren in de finale die zorgen voor frisheid.
end kurkdroog content-wijn-list.php
begin kurkdroog content-wijn-list.php
Fris met toets van tropisch fruit en bittertje in de afdronk.
end kurkdroog content-wijn-list.php
begin kurkdroog content-wijn-list.php
Alcoholisch (14%), wat cassis, zwarte thee, discrete neus dus. In de mond evenwichtig, voldoende materie, weinig expressief, maar goede balans tussen vet, zuren en body. Goede structuur met krokante tannine. Correcte passe-partoutwijn.
end kurkdroog content-wijn-list.php
begin kurkdroog content-wijn-list.php
Lichtjes geëvolueerd wit fruit, gekonfijte ananas, zuiver zonder houttoets. In de mond rond en tegelijk fris. Retour van gekonfijt wit fruit. Voor het plezier of bij gevogelte.
end kurkdroog content-wijn-list.php
begin kurkdroog content-wijn-list.php
Frascati een wijn die soms wat frisheid mist? Deze Fontana is echter precies wat we zoeken: een droge, zuiver gemaakte frisse wijn die genoeg materie heeft (nuances van kruiden, bloemen, fris wit steenfruit) om op te tornen tegen een pittige pot mosselen.
end kurkdroog content-wijn-list.php
begin kurkdroog content-wijn-list.php
begin kurkdroog content-wijn-list.php
begin kurkdroog content-wijn-list.php
begin kurkdroog content-wijn-list.php
Fruitige wijn met neus die wat fumé aandoet en mooie minerale toets in de finale.
end kurkdroog content-wijn-list.php
begin kurkdroog content-wijn-list.php
Marsanne, de druif van de witte Hermitage, bewijst hier is dat ze veel luchtiger met de warmte weet om te gaan dan pakweg een chardonnay. Fijne doordrinkwijn.
end kurkdroog content-wijn-list.php
begin kurkdroog content-wijn-list.php
Fris met een goede fruitinvulling en zilte citrustoets op het einde.
end kurkdroog content-wijn-list.php
begin kurkdroog content-wijn-list.php
fruitig tot zacht gestoofd met opvallende zuren
end kurkdroog content-wijn-list.php
begin kurkdroog content-wijn-list.php
Ronde neus met wat zoet brood, in de mond aangenaam prikkelend en evenwichtig. Naar onze Noordelijke smaak iets weinig zuren om voor fris te kunnen doorgaan, maar best aangenaam.
end kurkdroog content-wijn-list.php
begin kurkdroog content-wijn-list.php
Evenwichtige rosé schuiwijn, niet de droog niet te zacht, mist alleen wat consistentie
end kurkdroog content-wijn-list.php
begin kurkdroog content-wijn-list.php
Zacht met wat brioche in de neus en restsuiker in de mond. Allemansvriend maar geen maaltijdwijn. 10 cent duurder geworden.
end kurkdroog content-wijn-list.php
begin kurkdroog content-wijn-list.php
Fruitige wijn met een ingehouden toets van zoethout en drop en vooral een hoog doordrinkgehalte.
end kurkdroog content-wijn-list.php
begin kurkdroog content-wijn-list.php
Wijn uit de buurt van St-Emilion. In het begin wat gesloten, na walsen expressiever met vlezig zwart fruit. Vrij rijpê tannine. Niet kwaad voor zijn prijs.
end kurkdroog content-wijn-list.php
begin kurkdroog content-wijn-list.php
Exotisch aroma en een smaakpalet waarin citrus en suikergoed (honing) voor een redelijk samenspel zorgen. Ook in de finale is er dat speelse duel van zoet en zuurtjes, met toch wel een tikje restsuiker. Uitstekend bij aziatische en wokkeuken.
end kurkdroog content-wijn-list.php
begin kurkdroog content-wijn-list.php
Verrassend evenwichtige wijn met een behoorlijk rijp fruit zonder overdadige houtopsmuk.
end kurkdroog content-wijn-list.php
begin kurkdroog content-wijn-list.php
In principe hoor je roséwijn altijd van de laatste oogst te kopen, nu is dat dus 2022, maar Tavel vormt daar een uitzondering op. Tavel is namelijk een maceratierosé die enkele uren (tot soms dagen) gist op de schil. Andere rosé wordt gewoon meteen geperst. Door de gisting op de schil heeft Tavel ook wat tannine, genoeg om hem een jaartje langer houdbaar te maken. Maar toch: tannine betekent ook bitters en die kunnen bij een rosé toch maar best gecompenseerd worden door fris zomerfruit, wat we hier wat missen. Toch maar wachten op de 2022?
end kurkdroog content-wijn-list.php
end kurkdroog archive.php