begin kurkdroog archive.php

begin kurkdroog content-wijn-list.php

Château de Villemajou Corbière-Boutenac (2016)

Boutenac is een sector binnen Corbières dat een “cru” statuut heeft. Het gaat om een leisteenheuvel (zoals in Priorat) die ietwat meer minerale wijnen oplevert en waar de oude Carignan-stokken beter gedijen dan elders. Gérard Bertrand overstijgt hier zichzelf. De wijn is rond, diep en zuiver. Mineraal en fris maar zonder de overdreven wild- en ledertoetsen die we vaak bij andere Boutenacs terugvinden. Nu, de prijs is er ook naar. (15% alc)

end kurkdroog content-wijn-list.php

begin kurkdroog content-wijn-list.php

Château Paloumey Cru Bourgeois Supérieur (2019)

Wijn die door de omschakeling naar bio-cultuur aan finesse, frisheid en evenwicht gewonnen heeft. Mooi rijp fruit, fijne tannine en harmonieuze afdronk. Mooie klassieker die een aantal grand cru classé’s achter zich laat. Feestwijn. (14%)

end kurkdroog content-wijn-list.php

begin kurkdroog content-wijn-list.php

Tenuta di Nozzole La Forra Riserva (2018)

Klasrijke Toscaan van een degelijk huis (Nozzole) uit de gemeente Greve met een neus van cassis, kersenlikeur en pruimpjes. In de mond rond en intens met ook wat alcoholzoetheid. Nagenoeg op dronk. Enkel online te bestellen bij Colruyt Klassewijnnen. (15%)

end kurkdroog content-wijn-list.php

begin kurkdroog content-wijn-list.php

D’Ovidio (San Luciano) (2009)

Merkwaardig harmonieuze super-Toscaan, merkwaardig omdat hij uit het erg warme 2009 komt. Kruidig, goed geïntegreerd hout, fijne secundaire fruitexpressie, mooie tannine. Nu op zijn top, maar kan daar nog enkele jaren blijven. Bij pluimwild en mooi gevogelte. TIJDELIJK ONBESCHIKBAAR;s

end kurkdroog content-wijn-list.php

begin kurkdroog content-wijn-list.php

Château Coufran – Cru Bourgeois (2018)

Misschien wel de beste Coufran ooit: het domein is ook niet langer bang om voluit voor rijp fruit te kiezen… en het bijhorende hogere alcoholgehalte (14,5%)

end kurkdroog content-wijn-list.php

begin kurkdroog content-wijn-list.php

Pazo do Mar Treixadura ‘Expresión’ (2020)

Sommigen beweren dat Spanje helemaal geen witte wijn kan maken, anderen halen de Verdejo uit Rueda aan als bewijs dat het wel kan. En wat dan te denken over de Godello uit Bierzo en valdeorras? En over de Albariño van Rias Baixas. Op een dag liet Pedro Ballesteros MW ons een reeks Treixadura’s proeven uit Galicië. Dat sloeg alles. Deze druif heeft het potentieel om alle critici de mond te snoeren (na hem gevuld te hebben met genoemde drank). Fris en fruitig maar met een voor Spanje onverwachte energie. Galicië (in casu Ribeiro D.O.) is natuurlijk niet zomaar een Spaanse provincie: het is de meest groene provincie met vaak een goede hoogteligging en maritieme invloeden.

end kurkdroog content-wijn-list.php

begin kurkdroog content-wijn-list.php

La Aldea de San Juan ‘Viñas Viejas’ (2013)

Met zijn verleidelijke neus zou men hem eerder een Don Juan noemen in plaats van een San Juan. De aroma’s verwijzen zowel naar zwart bessenfruit als kersenpit. Na de zijdeachtige aandzet en het genereuze palet volgt een fluwelige afdronk met een lichte retour van eik. (13,5% alc.)

end kurkdroog content-wijn-list.php

begin kurkdroog content-wijn-list.php

Rouchié-Chatellier ‘Silex’ (2013)

Fijne minerale sauvignon-neus die na schudden hints van citrus en kruisbes opwekt. Nog mooier wordt het op de tong want de wijn groeit in het glas. Met zijn stevige structuur en krachtige finale kan deze wijn alle visgerechten aan, van oesters tot lottewangetjes. (13%)

end kurkdroog content-wijn-list.php

begin kurkdroog content-wijn-list.php

Shiarà Castellucci Miano Catarratto (2017)

Goede Catarratto is een van de delicaatste witte wijnen van Sicilië. Hier op zijn zuiverst met fijne florale expressie met naschudder wat perzik en abrikoos. In de mond zijdeachtig en harmonieus. Aangename lengte. (13,5%)

end kurkdroog content-wijn-list.php

begin kurkdroog content-wijn-list.php

Bon Remède – Ventoux (2017)

Lekker gespierd en ook wel pezig, maar vooral harmonieus met fijne kruidige en frisse toetsen van kreupelhout. Lekker vetjes op de tong met stevige, sappige tannine. Ideaal bij gestoofde gerechten met paddenstoelen. Opgevoed op houten foeders en barriques. Terra Vitis-label. (14,5%)

end kurkdroog content-wijn-list.php

begin kurkdroog content-wijn-list.php

Domaine des Brangers Menetou-Salon (2017)

Voltreffer vanaf het eerste contact: toetsen van buxus, citrus, witte aalbes en na walsen ook wat appel en ananas. Smakelijk op de tong met een halfvette textuur en een afdronk met zuiverende zuren. Appellatie vlak naast Sancerre. Samengevat: feestwijn. (13% als.)

end kurkdroog content-wijn-list.php

begin kurkdroog content-wijn-list.php

Domaine des Coucourdettes (2014)

Van de Belgische wijnbouwer Gerard Constant. Sinds Constant met oenoloog Philippe Cambie samenwerkt gaat het dak eraf. Deze wijn leidt ons regelrecht naar de met keien bezaaide wijngaard in Vinsobres: ruw en krachtig met toetsen van gerookt vlees en wilde kruiden. Serveer bij gestoofd vlees of wild. Feestwijn. (14,5% alc.)

end kurkdroog content-wijn-list.php

begin kurkdroog content-wijn-list.php

Pierre Bories (2012)

Discrete carrignan-wijn met latente frisheid, dens, fijne kruidige expressie. Duidelijke erroirwijn met een eigen persoonlijkheid. Body, structuur en lengte. Krachtige tannine, we denken aan flink gekruid gevogelte of rood vlees. (14,5% alc.)

end kurkdroog content-wijn-list.php

begin kurkdroog content-wijn-list.php

Château de Pierreux Réserve du Château (2013)

Pareltje van oenologe Lydie Nesme, die bewijst dat goede Beaujolais kan rijpen op eik en een mooie structuur kan ontwikkelen. Diep, rond en toch elegant, deze Brouilly.

end kurkdroog content-wijn-list.php

begin kurkdroog content-wijn-list.php

Chremisa Blauer Zweigelt (2019)

Toetsen van rode en zwarte kers, een vleugje nootmuskaat en een lichte toets van groen gebladerte, dat is de frisse mix waarmee deze wijn de zomer tegemoetgaat. Niet erg tanninerijk en dat maakt dat je hem koeler kan schenken, zo tussen 12 en 15°C. Voor geliefhebber: Zweigelt is een kruising van de twee andere Oostenrijkse blauwe rassen, Blaufrankisch en Sankt Laurent.

end kurkdroog content-wijn-list.php

begin kurkdroog content-wijn-list.php

Château Cambon La Pelouse Cru Bourgeois (2008)

Wijn met een gestingeerde neus van nieuw hout, rijp rood en zwart fruit, evenwichtig in de mond met voldoende body, degelijk geknoopt let nog krokante tannine.

end kurkdroog content-wijn-list.php

begin kurkdroog content-wijn-list.php

Domaine Brusset ‘Tradition Le Grand Montmirail’ (2013)

Fruitig, kruidig en solide maar mist wat expressie in dit oogstjaar.

end kurkdroog content-wijn-list.php

begin kurkdroog content-wijn-list.php

Château Ame de Musset (2007)

In deze Ame de Musset vinden we een opvallend zuiver aroma met nuances van roos, aardbei en kers. Van bij de aanzet is er charme en diepte en na walsen krijgen we blauwe bessen en herfstfruit. 2007 heeft natuurlijk een groen kantje.

end kurkdroog content-wijn-list.php

begin kurkdroog content-wijn-list.php

Coto de Imaz – Reserva (2010)

Klasrijk met fijn boeket, zacht en elegant met mooi verweven hout. Rijp voor de feesttafel.

end kurkdroog content-wijn-list.php

begin kurkdroog content-wijn-list.php

Château de Chantegrive (2012)

Fraaie neus met wat nieuwe eik en rijp bessenfruit. In de mond strak en lichtjes gereserveerd met echter voldoende materie en stevige tannine. Decanteren of een jaartje laten rusten.

end kurkdroog content-wijn-list.php

De vermelde prijzen zijn deze die ons het laatst werden gesignaleerd. Afwijkingen door recente wijzigingen of promotieacties zijn mogelijk.

end kurkdroog archive.php